Supervisie

Supervisie en Intervisie voor (GZ-) psychologen (i.o.)

Bij Curament begrijpen we dat het werk als GZ-psycholoog of cognitief gedragstherapeut uitdagend kan zijn. Of je nu een beginnende professional bent die zijn of haar vaardigheden wil ontwikkelen, of een ervaren therapeut die zijn of haar expertise wil vergroten: zowel supervisie als intervisie kunnen waardevolle instrumenten zijn voor jouw professionele groei. Daarom bieden wij externe (GZ-) psychologen en CGT-ers de mogelijkheid om bij ons zowel supervisie als intervisie te ontvangen.

Wat is supervisie?

Supervisie is een gestructureerde vorm van begeleiding waarbij een ervaren GZ-psycholoog (supervisor) externe professionals ondersteunt in hun klinische praktijk. Het doel van supervisie is het vergroten van zelfreflectie, het versterken van therapeutische vaardigheden en het bevorderen van professionele ontwikkeling. Tijdens supervisiesessies worden casuïstiek, behandeltechnieken, diagnostische overwegingen en ethische kwesties besproken. Het is een unieke kans om te leren van een ervaren therapeut en jezelf verder te ontwikkelen als (GZ-) psycholoog of CGT-er.

Wat is intervisie?

Intervisie is een gestructureerde vorm van collegiale uitwisseling en reflectie, waarbij professionals met vergelijkbare kennis en ervaring samenwerken om van elkaar te leren. Tijdens intervisiesessies delen externe GZ-psychologen en CGT-ers hun uitdagingen, casuïstiek en leermomenten. Het doel is om gezamenlijk inzichten en oplossingen te genereren, wat leidt tot verdieping van kennis en verbetering van de professionele praktijk. Intervisie is een waardevolle aanvulling op supervisie, omdat het een platform biedt voor gelijkwaardige en wederzijdse ondersteuning binnen een professionele gemeenschap.

Waarom supervisie en intervisie bij Curament?

Bij Curament geloven we in het belang van supervisie en intervisie voor externe GZ-psychologen en CGT-ers. Hier zijn een paar redenen waarom je zou moeten overwegen om bij ons zowel supervisie als intervisie te volgen:

  1. Deskundige begeleiding: Onze supervisoren en intervisiebegeleiders zijn ervaren professionals binnen de basis en specialistische GGz. Met uitgebreide kennis en expertise in de GGz en Jeugd GGz. De supervisoren bij Boncura beschikken over verschillende achtergronden en expertises. In onderling overleg kunnen we bekijken welke supervisor het meest passend voor je is in jouw professionaliseringtraject.
  2. Individuele en groepsondersteuning: We bieden zowel individuele supervisie als groepsintervisie aan. Individuele supervisie richt zich op jouw specifieke leerbehoeften, terwijl groepsintervisie de mogelijkheid biedt om vanuit verschillende perspectieven te leren en gezamenlijk oplossingen te genereren.
  3. Flexibiliteit: We begrijpen dat je als externe GZ-psycholoog of CGT-er een drukke agenda hebt. Daarom bieden we flexibele supervisie- en intervisiesessies aan, zodat je deze kunt volgen op tijdstippen die voor jou het beste werken. De sessies kunnen op locatie als ook online gevolgd worden.
  4. Professioneel netwerk: Door zowel supervisie als intervisie bij Curament te volgen, krijg je de kans om je professionele netwerk uit te breiden en waardevolle contacten te leggen met collega’s uit het veld. Dit kan leiden tot samenwerking en kennisuitwisseling op lange termijn.

Op dit moment geven de volgende GZ psychologen supervisie:

Martine Spijker (GZ supervisor)

Volwassenzorg & jeugd – Traumabehandeling

Lisette van Hest (VGCT en GZ supervisor)

Volwassenenzorg – Cognitieve gedragstherapie

Steven Geuze (GZ supervisor – enkel online)

Persoonlijkheidsproblematiek – Schematherapie

Janneke Dapper (supervisor)

Volwassenenzorg & Jeugd

Tarieven variëren op basis van de specifieke vraag voor supervisie en intervisie. Voor individuele supervisie moet je rekening houden met €120 per uur (BTW niet van toepassing). De supervisie kan zowel via Teams of op locatie bij Curament gevolgd worden.

Hoe kun je je aanmelden?

Stuur een e-mail en of bel met ons algemene nummer vraag naar Lisette van Hest of Rob Los.

Vragen?

Stuur een mail of bel ons.

E-mail: info@curament.nl
Telefoon: 085-9025588 (maandag tot en met vrijdag)

© 2024