Over ons

Curament

Hengelosestraat 100

7514AK Enschede

KVK 84337249 :: info@curament.nl :: 053 7200 888

Onze missie

Curament in Enschede is het opleidingsonderdeel van Boncura GGz. Curament zet zich in voor professionals in de gezondheidszorg die werken met cliënten met psychische of fysieke uitdagingen, met als doel een levenslang leertraject te bieden. We werken samen met gekwalificeerde docenten om op maat gemaakte, innovatieve opleidingen, cursussen en congressen te bieden. We zijn trots op onze samenwerking met diverse docenten die actief zijn het werkveld. Dit netwerk stelt ons in staat om hoogwaardige kennis te genereren en te delen, waarbij we ons richten op praktische toepasbaarheid.

We dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven in de samenleving. Dit doen we in verschillende sectoren, waaronder specialistische geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, basis-ggz, gemeenschapsteams, forensische zorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke en vrouwenopvang. Het perspectief van de cliënt is leidend in al onze opleidingsactiviteiten.

Belang van deskundigheid voor succesvolle organisaties

De kern van effectieve zorg ligt in de relatie tussen zorgverlener en cliënt. De ervaring, kennis, deskundigheid en betrokkenheid van de zorgverlener zijn cruciaal voor een succesvolle samenwerking. Het succes van een organisatie hangt af van de vitaliteit en deskundigheid van haar teamleden. Bij Curament in Enschede streven we ernaar om professionals en teams te ondersteunen in hun voortdurende ontwikkeling, zodat ze vitaal en deskundig blijven.

Ontwikkeling van professionals

Hoe blijf je als zorgprofessional geïnspireerd en actueel? In snel veranderende sectoren zoals de gezondheidszorg is dit een uitdaging. Zorgprofessionals moeten voldoen aan diverse eisen, zoals het leveren van prestaties en het verstrekken van informatie aan zorgverzekeraars. Wij ondersteunen deze professionals door hen te helpen bij het vinden van hun eigen leerroute, met opleidingen en cursussen die aansluiten bij hun carrière en professionele ontwikkeling. Curament in Enschede fungeert als adviseur en helpt professionals bij het samenstellen van hun individuele leertrajecten.

Teamopleidingen

Het is vaak effectiever voor organisaties om hele teams te trainen. Dit bevordert de teamdynamiek en zorgt voor een eenduidige visie en taal binnen het team. Curament in Enschede biedt incompany cursussen op maat aan om deze vorm van teamontwikkeling te ondersteunen.

Ontwikkeling van organisaties

Scholing moet goed geïntegreerd worden binnen de organisatie om effectief te zijn. Wij zien dat organisaties hun scholingsbeleid steeds vaker inzetten als instrument voor organisatieontwikkeling. Curament in Enschede werkt samen met organisaties aan hun opleidingsbeleid en implementatie, en adviseert over kwaliteitsbeleid en de nodige afstemming om maximale impact te realiseren.

Vragen?

Stuur een mail of bel ons.

E-mail: info@curament.nl
Telefoon: 085-9025588 (maandag tot en met vrijdag)

© 2024